Čakovec: Mladić preminuo od ozljeda zadobivenih u tučnjavi

Objavljeno: 27.01.2011. 11:49

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Tomislav Pergar (22) iz Vukanovca u gornjem Međimurju preminuo je u četvrtak ujutro u Županijskoj bolnici Čakovec od posljedica ozljeda koje je zadobio u tučnjavi ispred poznatog narodnjačkog kluba Guru u Čakovcu. Vezano uz taj događaj PU međimurska je privela trojicu mladića koje se sumnjiči da su na smrt pretukli nesretnog mladića. Riječ je o mladićima starosti od 22 do 26 godina, a jedan od njih je navodno bivši zaštitar koji ima povijest nasilnog ponašanja.

Tragedija se dogodila oko 2 sata iza ponoći kad se Pergar sukobio sa trojicom mladića iz Šenkovca, Čakovca i Varaždina, a povod je navodno bila konobarica u noćnom baru Guru. Iako sve okolnosti događaja još nisu poznate, neslužbeno doznajemo da su trojica nasilnika na izlasku iz narodnjačkog kluba izudarali Pergara i oborili ga na tlo i zatim ga brutalno "cipelarili" do besvjesnog stanja. Iako su vjerovatno primjetili da je Pergar u nesvjesti i da je zadobio teške tjelesne ozljede nisu pozvali ni policiju ni Hitnu medicinsku pomoć nego su se udaljili s mjesta događaja. Pergar bi vjerovatno do jutra ležao ispred noćnog bara da njegovo besvjesno tijelo nije zamijetila jedna djevojka koja je pozvala Hitnu pomoć.

Pergar je u besvjesnom stanju, u komi, prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život. Liječnici su ga u bolnici tri puta reanimirali i cijelu se noć borili za njegov život, no mladić je u četvrtak nešto prije 9 sati ipak podlegao ozljedama i preminuo. Majka preminulog mladića, Spomenka Pergar, rekla nam je da su joj u bolnici rekli da je Tomislavu u tučnjavi oštećeno nekoliko unutarnjih organa no točan uzrok smrti bit će poznat nakon obdukcije koja će biti obavljena u petak.

Majka Spomenka rekla nam je da ništa nije ukazivalo na to da bi se tragedija mogla dogoditi. Tomislav je radio za jednu građevinsku tvrtku iz Zagreba i po nekoliko mjeseci ga zbog posla nije bilo kod kuće. Po njezinim riječima, Tomislav nije imao neprijatelja, nije bio s nikim u sukobu i uvijek se trudio sve svoje probleme rješavati mirnim putem. U srijedu navečer u njihovoj obiteljskoj kući u Vukanovcu družio se sa dugogodišnjim prijateljem iz obližnjeg sela, a oko 22 sata automobilom su otišli u Čakovec. Roditelji su otišli spavati, a oko pola tri ujutro probudila ih je zvonjava telefona. Iz Županijske bolnice Čakovec obavijestili su ih da im je sin u bolnici, da je u komi i da se bore za njegov život. U bolnici su doznali da su Tomislavu oštećena jetra i slezena i još neki unutarnji organi. Samo nekoliko sati kasnije obaviješteni su da je Tomislav od zadobivenih ozljeda preminuo.

Policija je tijekom četvrtka, vezano uz tragični događaj, privela trojicu mladića: 22-godišnjaka iz Šenkovca, 22-godišnjaka iz Čakovca i 26-godišnjaka iz Varaždina. Uhićeni mladić iz Varaždina navodno je bivši zaštitar i ima povijest nasilnog ponašanja no to nam u PU međimurskoj nisu mogli potvrditi. Oko 17 sati u četvrtak uhićeni nasilnici bit će privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu.


FOTO: Željko Hajdinjak / CROPIX

Komentari