detalji iz policije

Trojica kod kafića u Trnovcu prvo tukla goste i razbijala čaše, a zatim su pretukli i policajce

Objavljeno: 13.03.2023. 10:25

Zadnja izmjena: 13.03.2023. 10:25

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

U subotu, 11. ožujka oko 0:05 sati, u ugostiteljskom objektu u Ludbreškoj ulici u Trnovcu, došlo je do narušavanja javnog reda i mira na naročito drzak i nepristojan način od strane trojice muškaraca starosti 22, 34 i 60 godina.

  • Pijani tukli četiri muškarca i ženu: Navedeni su pod utjecajem alkohola udarali rukama i nogama po glavi i tijelu četvoricu muškaraca te jednu ženu koja ih je pokušavala smiriti, pri čemu su je vrijeđali i naguravali. Također su razbijali inventar ugostiteljskog objekta, na način da su bacali čaše i flaše po podu.
  • Napali su i policajce: Nakon što su se udaljili iz ugostiteljskog objekta na parkiralište, temeljem dojave na mjesto događaja stigla je ophodnja Policijske postaje Varaždin. Policijski su službenici započeli postupanje i pristupili navedenima te zatražili na uvid osobne iskaznice radi utvrđivanja identiteta, pri čemu su odmah napadnuti od spomenute trojice muškaraca. Navedeni su napali policijske službenike na način da su ih naguravali i udarali rukama i nogama po tijelu.
  • Počeli gušiti policajca: Zbog toga su policijski službenici nad istima započeli uporabu sredstva prisile i to tjelesnu snagu. Kad su trojica napadača srušila jednog od policajaca na tlo te ga počeli gušiti, drugi je policijski službenik poradi visokog intenziteta i dinamike napada, zbog odbijanja napada spomenute trojice na drugog policijskog službenika, u krajnjoj nuždi, ispalio jedan upozoravajući hitac iz službenog vatrenog oružja u zrak.
  • Napadači su savladani: Kako su u međuvremenu na mjesto događaja pristigli i drugi policijski službenici u pomoć, napadači su uz uporabu sredstava tjelesne snage i sredstava za vezivanje savladani te je uspostavljeno povoljno stanje javnog reda i mira.
  • Dvojica policajaca završila u bolnici: Napadnutoj dvojici policijskih službenika je zbog zadobivenih ozljeda pružena medicinska pomoć te je utvrđeno da su uslijed udaraca napadača zadobili ozlijede po glavi, nosu, zubima i po tijelu. Njihove su ozlijede okvalificirane kao lake. Medicinska je pomoć pružena i trojici napadača te je utvrđeno da isti prilikom uporabe sredstava prisile nisu zadobili nikakve ozljede.
  • Uhićeni su: Sva trojica napadača su uhićena te je u tijeku kriminalističko istraživanje za kaznena djela Prisila prema službenoj osobi i Napad na službenu osobu, nakon čega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Također će se protiv njih Općinskom sudu u Varaždinu podnijeti i optužni prijedlog zbog prekršaja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
  • Zabrana posjećivanja objekta i približavanja policiji: Navedeni su u nedjelju, 12. ožujka dovedeni sutkinji istrage Županijskog suda u Varaždinu koja je im je odredila mjere opreza i to zabranu posjećivanja ugostiteljskom objektu u Ludbreškoj ulici u Trnovcu te zabranu približavanja oštećenim policijskim službenicima Policijske postaje Varaždin, na udaljenost manju od 100 metara.

Komentari