Trojici koji su na smrt pretukli mladića određen pritvor

Objavljeno: 28.01.2011. 08:00

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Trojici nasilnika, koji su osumnjičeni da su u narodnjačkom klubu Guru u Čakovcu u noći sa srijede na četvrtak na smrt pretukli Tomislava Pergara (22) iz Vukanovca, istražni sudac Županijskog suda u Varaždinu Igor Pavlic odredio je zadržavanje u trajanju od 48 sati zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Ni policija ni istražni sudac nisu nam željeli otkriti identitet osumnjičenih no neslužbeno doznajemo da se radi o Međimurcima Deniju Piklu (22) i Bruni Hančiću (22) te Varaždincu Matiji Marčecu (26).

Marčec je bio redar u narodnjačkom klubu Guru i sumnja se da je upravo on Pergaru nanio ozljede koje su dovele do njegove smrti.

Prema riječima njegovih poznanika, Marčec se već godinama bavi body buildingom i fitnessom, a poznat je i kao osobni vozač, tjelohranitelj, maser i trener međimurskog pjevača Josipa Katalenića. I Katalenić i Marčec na jesen 2009. godine čak su zajedno gostovali u nekoliko showbizz emisija.

Do tragedije došlo zbog svađe oko djevojke?

Marčec, Hančić i Pikl sumnjiče se da su počinili kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede sa posljedicom smrti. Pergara, koji je bio u alkoholiziranom stanju i nije se mogao braniti, napali su u narodnjačkom klubu Guru gdje su ga nekoliko puta udarili. Zatim su ga izvukli van narodnjačkog kluba gdje su ga nastavili tući rukama i nogama dok nije pao u komu. Kako nam je rekao istražni sudac Pavlic, "za sada" se ne terete da su napali Pergara s namjerom da ga ubiju.

Neslužbeno doznajemo da je do tragedije došlo zbog jedne djevojke. Pergar je u narodnjačkom klubu Guru bio u društvu dugogodišnjeg prijatelja i obojica su bili u alkoholiziranom stanju. Pergarov prijatelj navodno je pritom dosađivao jednoj djevojci koja je u pomoć pozvala brata.

Došlo je do naguravanja pa su se u sukob uključili i redar Gurua Matija Marčec i njegovi prijatelji Bruno Hančić i Deni Pikl. U jednom trenutku Pergar je navodno udario Marčeca koji je na to potpuno poludio i počeo ga divljački tući.

Pergar je na kraju završio u besvjesnom stanju ispred narodnjačkog kluba s teškim ozljedama opasnim po život. Marčec i Hančić su zatim navodno pobjegli, a Pikl koji je bio DJ u Guruu ostao je na mjestu događaja i ubrzo je uhićen. Marčeca i Hančića policijski službenici PU međimurske uhitili su tijekom noći i jutra.

Na mjesto događaja ispred narodnjačkog kluba Guru desetak minuta nakon tučnjave, na poziv jedne djevojke, stigla je Hitna pomoć. Pergar je već bio u komi i na mjestu događaja je uspješno reanimiran. Prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec gdje su ga liječnici još dva puta morali reanimirati.

Kako nam je rekla Pergarova majka Spomenka, nasilnici su mu u brutalnom premlaćivanju teško oštetili jetru, slezenu i još neke unutarnje organe. Nešto prije 9 sati u četvrtak podlegao je ozljedama i preminuo. Točan uzrok smrti bit će poznat nakon obdukcije.


FOTO: Željko Hajdinjak / CROPIX

Komentari