izvijestila pu varaždinska

U čak tri prometne nesreće ozlijeđeni motociklisti - što svojom, što tuđom krivnjom

Objavljeno: 13.06.2022. 12:03

Zadnja izmjena: 13.06.2022. 12:07

Foto: ARHIVA

Ovoga vikenda dogodile su se tri prometne nesreće u kojima su ozlijeđeni motociklisti - u Vrbanovcu, Varaždinu i Nedeljancu,  izvijestila je Pu varaždinska. 

  • Dvije su osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 11. lipnja oko 12.20 sati u Vrbanovcu. Žena starosti 61 godinu upravljala je osobnim vozilom odvojkom ulice Brigade braće Radić. Dolaskom do kolnika navedene ulice, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušla je u raskrižje oduzevši prednost prolaska motociklu kojim je u smjeru Krušecove ulice upravljao 31-godišnjak. Zbog toga je došlo do udara prednjeg dijela motocikla u prednji lijevi bočni dio osobnog vozila, pri čemu su motociklist i 24-godišnja putnica s motocikla pali na kolnik i zadobili ozljede. 
  • U subotu, 11. lipnja oko 18.45 sati u Podravskoj ulici u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 54-godišnji slovenski državljanin. On je upravljao motociklom pod utjecajem alkohola od 0.85 g/kg Podravskom ulicom iz smjera Trnovca u smjeru Varaždina. U jednom je trenutku započeo pretjecanje osobnog vozila ispred sebe, na dijelu kolnika na kojem je uzdužna neisprekidana crta, pri čemu je prednjim dijelom vozila udario u osobno vozilo kojim je ispred pretjecanog vozila u istom smjeru upravljao 52-godišnjak, a u trenutku nesreće je skretao ulijevo na prilaznu cestu. Vozač motocikla je pritom ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.
  • U nedjelju, 12. lipnja oko 22 sati u Varaždinskoj ulici u Nedeljancu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 66 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.87 g/kg, uključujući se iz dvorišta u promet Varaždinske ulice. Tom je prilikom prednjim desnim dijelom vozila udario u desni bočni dio motocikla kojim je iz smjera Varaždina u smjeru Cargovca upravljao 29-godišnjak. Vozač motocikla je uslijed udara pao na kolnik pri čemu je ozlijeđen. Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj Bolnici, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Komentari