Ljudski nemar

U Ivancu istovario smeće na putu prema Kraševskim zvirima - Grad poziva građane da prijave počinitelja

Objavljeno: 22.01.2019. 11:47

Zadnja izmjena: 22.01.2019. 11:49

Netko je proteklih dana potajno pokraj puta na potezu od ivanečkog groblja prema Kraševskim zvirima odbacio elektronički otpad, plastiku, prozorska krila i ostali otpad.

Time je nepoznata osoba pokazala kako ju boli briga za nešto što se zove odgovoran odnos prema okolišu, već i to da iz dosadašnjih brojnih napisa na tu temu, molbi, apela i edukacija nije htio naučiti - baš ništa, poručili su iz Grada Ivanca.

Naime, plastične kantice i kutije mogao je smjestiti u žutu vreću i Ivkom bi ih preuzeo, a da ništa ne bi više trebao platiti no inače. Također, monitor od računala i prozorska krila (uz uvjet da stakleni dio odvoji od drvenog) bez problema je mogao odvesti u Ivkom gdje bi sve to bez ijedne kune naplate mogao pohraniti u odgovarajuće spremnike.

Grad Ivanec poziva sve građane koji znaju nešto o ovom slučaju da prijave gradskim službama (može i anonimno na tel. 091 44 04 883), a nakon toga počinitelja očekuje novčana kazna koja je za ovakve postupke propisana u iznosu od tri tisuće do 10 tisuća kuna.

Komentari