situacija je alarmantna

U Ljubešćici gori već 30 sati, nagađa se da je požar podmetnut, a više od 70 vatrogasaca se bori da ne zahvati kuće!

Objavljeno: 10.04.2017. 18:55

Zadnja izmjena: 10.04.2017. 19:15

Foto: Facebook

Požar na području Općine Ljubešćica gori već 30 sati, a više od 70 operativnih vatrogasaca se bori s vatrenom stihijom. Kontaktirali smo i načelnika Općine, Nenada Horvatića kojeg smo zatekli na terenu gdje u dogovoru sa zapovjednicima rade na strategiji i rasporedu vatrogasaca po terenu.

- Jučer oko 10 sati ujutro smo dobili dojavu kako gori šuma, gasili smo cijeli dan i navečer oko 23 sata mislili da smo uspjeli sve pogasiti. No, ujutro smo opet dobili dojavu da i dalje gori, a budući da je krajnje nepristupačan teren sve se radi ručno, te je gašenje znatno otežano. –rekao je Horvatić i pritom dodao kako je trenutno požar lokaliziran.

- Požar sada jest lokaliziran, da ne dođe do kuća, no ukoliko se situacija ne smiri i ne padne kiša, ujutro ćemo morati pozvati traktor ili kanader da pogasi sve što gori. – zaključio je načelnik.

Načelnik Horvatić je istaknuo kako su u pomoć priskočili svi vatrogasci, Dobrovoljna vatrogasna društva od domicilnog DVD-a Ljubešćica, potom iz Novog Marofa, Leskovca i svih ostalih kojima zahvaljuje na pomoći. 

O uzroku požara se ne zna puno, no nagađa se kako je podmetnut što je komentirala i zamjenica načelnika Maja Bahunek na svom Facebok profilu konstatacijom: 'Spavaš li mirno nesretniče? Zbog tvoje nepažnje ili nemara ili jednostavno zle kobi 60 ljudi cijelo popodne klipsa po brdu pokušavajući zaustaviti tvoje zlo!' Zamjenica načelnika pohvalila je pritom i požtrvovnost i hrabrost vatrogasaca.

Komentari