U Ludbregu na Danima Svete nedjelje u prometnoj nesreći ozlijeđeno čak sedam osoba

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 07.09.2015. 11:25

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: ilustracija

U Ulici Ljudevita Gaja u Ludbregu u nedjenjim jutarnjim satima došlo je do prometne nesreće u kojoj je ozlijeđeno čak sedmero osoba.

Obitelji su krenule na proslavu Dana Svete nedjelje, no doživjele su prometnu nesreću.

Muškarac starosti 46 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Varaždinskih Toplica. Dolaskom do gradskog groblja, započeo je skretanje u lijevo na parkiralište, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Pritom je prednjim dijelom vozila udario u prednji dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 25-godišnjak. U prometnoj su nesreći ozlijeđena oba vozača, putnice iz vozila 46-godišnjaka starosti 45 i 46 godina te troje putnika iz vozila 25-godišnjaka starosti 4, 16 i 24 godine.

Svi ozlijeđeni su prevezeni u Opću bolnicu Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Neprilagođena brzina

Do prometne nesreće došlo je i u subotu između Varaždina i Nove Vesi Petrijanečke. Muškarac starosti 48 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Varaždina. Dolaskom u oštri desni zavoj, zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, te uvjetima prometovanja, izgubio je nadzor nad upravljačem i u bočnom zanošenju vozilom prešao na suprotnu prometnu traku. Tom je prilikom na desnu bočnu stranu njegovog osobnog vozila, prednjim dijelom naletjelo osobno vozilo kojim je iz suprotnog smjera upravljao 24-godišnjak. U prometnoj su nesreći ozlijeđena oba vozača te 79-godišnji putnik iz vozila 48-godišnjaka. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove ozljede za sada nisu okvalificirane.

Nepažnja

Dvije su osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju oko 0.05 sati na raskrižju Supilove i Krležine ulice u Varaždinu. Muškarac starosti 29 godina upravljao je osobnim vozilom Supilovom ulicom iz smjera Merlićeve ulice. Dolaskom do raskrižja sa Zagrebačkom ulicom, ušao je u raskrižje na neutvrđeno svjetlo na semaforu te prednjim dijelom vozila udario u prednji desni bočni dio osobnog vozila kojim je Zagrebačkom ulicom iz smjera Gospodarske ulice upravljao 66-godišnjak, a koji je u raskrižje također ušao na neutvrđeno svjetlo na semaforu. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 66-godišnji vozač te 30-godišnja putnica iz vozila 29-godišnjaka. Medicinska im je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, gdje su njihove ozljede okvalificirane kao lakše.

Komentari