apel pu varaždinske

ANALIZA NESREĆA U našoj županiji vozači sve više napuštaju mjesto nesreće

Objavljeno: 09.01.2020. 10:08

Zadnja izmjena: 09.01.2020. 10:08

Analizom događaja prometnih nesreća za nekoliko prethodnih mjeseci na području Postaje prometne policije Varaždin utvrđeno je da su sve češća napuštanja mjesta događaja prometnih nesreća od strane vozača.

Smatra se da je jedan od razloga sigurno i vožnja pod utjecajem alkohola zbog čega je vozače strah da će im oduzeti vozačku dozvolu. No, bez obzira na to, policijski službenici su počinitelje pronašli u 90 posto situacija.

- Ovom prilikom želimo naglasiti, da je zbog napuštanja mjesta događaja prometne nesreće prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama RH, propisana novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju do 12 mjeseci, ili kazna zatvora do 60 dana - poručili su iz PU varaždinske, te ujedno apeliraju na vozače da, ukoliko sudjeluju u prometnoj nesreći u kojoj je uzrokovana samo materijalna šteta, uklone vozila s kolnika ukoliko je to moguće, da omoguće nesmetano odvijanje prometa, popune i potpišu Europsko izviješće o nesreći ili na drugi način razmijene osobne podatke i podatke o vozilima.

 

Komentari