U opsežnoj akciji na varaždinskom području 'pala' još jedna skupina dilera oružjem i drogama

Objavljeno: 03.09.2015. 11:42

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: PU varaždinska

Varaždinska policija razbila je kriminalnu skupinu koja se bavila dilanjem velike količine droga, a u svojem posjedu je imala oružje i razne eksplozivne tvari.

Riječ je osmorici muškaraca u dobi od 19, 32, 33, 34, 34, 36, 38 i 57 godina s varaždinskog područja. Sumnja se da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, omogućavanja trošenja droga i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, pretraženi su stanovi  i druge prostorije kojima se se koristili i policija je imala što za vidjeti. Pronađeno je 100.1 grama amfetamina, nekoliko bočica metadona, 60 tableta Xanax, 102 tablete Suboxon, 60 kapsula Indotecain, veće količine nepoznatih tekućina namijenjenih za pripremu droge, više mobilnih telefona, revolver, 7 komada trotilskih metaka, 10 ručnih bombi, 9 detonatorskih kapisli.

Također je pronađena plantaža sa zasađenih 27 stabljika biljke nalik na indijsku konoplju visina od 35 do 84 centimetara.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su spomenuti od veljače do rujna ove godine, kontinuirano, međusobno jedni drugima, kao i raznim konzumentima na području grada Varaždina prodavali razne vrste droga, te im omogućavali trošenje droga u prostorijama stana 57-godišnjaka.

Po završetku kriminalističkog istraživanja navedeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

Komentari