izvijestila PU Varaždinska

U podrumu obiteljske kuće u Vinici žena se otrovala ugljičnim monoksidom

PU Varaždinska

Objavljeno: 04.12.2020. 08:50

Zadnja izmjena: 04.12.2020. 09:00

Foto: ilustracija

Jučer se 13 sati u Vrtnoj ulici u Vinici u podrumu obiteljske kuće, žena starosti 73 godine, otrovala ugljičnim monoksidom. Kako je očevidom utvrđeno, do trovanja je došlo uslijed povećane koncentracije ugljičnog monoksida i nedostatka kisika u prostoru uslijed rada plinskog trošila spojenog na plinsku bocu, te rada kombiniranog štednjaka također spojenog na plinsku bocu.

Ozlijeđena je prevezena po djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije u varaždinsku Opću bolnicu, gdje joj je pružena medicinska pomoć. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja.

Kako bi se izbjegli tragični događaji, upozoravamo građane kako je obavezno da plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) servisiraju ovlašteni stručni serviseri jer će se na taj način povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja goriva.

Što se tiče dimnjaka, također je potrebno da ih barem jednom godišnje redovito pregledavaju ovlaštene i stručne osobe, dok se izvanredni pregled dimnjaka treba provoditi prilikom svake promjene uređaja za loženje ili svake promjene goriva

Komentari