Policija u ponoć kreće s velikom akcijom u prometu koja će trajati 24 sata, a riječ je o akciji koja se provodi u sklopu Plana organizacije TISPOL-a, mreže prometnih policija država Europe.

Naime, policija će 24 sata mjeriti brzinu na području cijele Hrvatske, prenosi Index.hr. Kako brzina i dalje ostaje vodeći uzrok najtežih prometnih nesreća i smrtnog stradavanja, ova akcija ima za cilj pridonijeti smanjenju stradavanja i povećanj u svijesti vozača o nepotrebnom i opasnom prekoračenju zakonskih ograničenja te brzini neprilagođenoj uvjetima na cestama.

Prema statističkim pokazateljima za 2018. godinu, od ukupno 317 poginulih osoba u prometnim nesrećama njih 158, odnosno 49,8 posto poginulo je zbog nepropisne i neprilagođene brzine, dodali su iz policije. Zbog toga će se 3. travnja puna 24 sata na području svih Policijskih uprava provoditi kontinuirani nadzor brzine kretanja vozila.

Akcija je najavljena na web stranicama policijskih uprava, a građanima je ponuđena mogućnost da predlože lokacije za mjerenje brzine. Osim toga, građani i predstavnici medija mogu prisustvovati provođenju nadzora, za što se trebaju unaprijed javiti policijskoj upravi na svom području.

Komentari

02.04.2019. 19:31h Zadnja izmjena: 02.04.2019. 19:35

Foto: Ilustracija