Dvije nesreće zbog alkohola

U prometnim nesrećama u Zamlaki, Vidovcu, Globočecu L. i Vinici ozlijeđene osobe

Objavljeno: 04.07.2016. 11:29

Zadnja izmjena: 04.07.2016. 11:30

Foto: Ilustracija

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 1. srpnja, oko 9:15 na državnoj cesti D-530 kod Zamlake ozlijeđena je 42-godišnjakinja. Upravljala je osobnim vozilom dionicom državne ceste D-530 iz smjera autoceste A-4 prema državnoj cesti D-2.

Pri izlasku iz lijevog zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste te uvjetima prometovanja, izgubila je nadzor nad upravljačem i u bočnom zanošenju vozila sletjela ulijevo i vozilom udarila u cestovni kanal oborinskih voda. Ozlijeđenoj je 42-godišnjakinji medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njezine su ozljede okvalificirane kao lakše.

U Globočecu L. udario u dvorišnu ogradu

Dvije su osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 2. srpnja, oko 16:30 u Ludbreškoj ulici u Globočecu Ludbreškom. Muškarac starosti 56 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Ludbrega prema Koprivnici.

Dolaskom u lijevi zavoj, zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama kolnika, izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio van kolnika te prednjim dijelom vozila udario u dvorišnu ogradu kuće. U prometnoj je nesreći ozlijeđen vozač i 47-godišnja putnica iz vozila. Oboje su prevezeni u Opću bolnicu Koprivnica, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

I u Vidovcu u dvorišnu ogradu...

U subotu, 2. srpnja, oko 16:45 u Vidovečkoj ulici u Domitrovcu muškarac starosti 49 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 0,94 g/kg  iz smjera Vidovca.

Zbog neprilagođene brzine stanju kolnika i uvjetima prometovanja, u jednom je trenutku izgubio nadzor nad upravljačem i vozilom u bočnom zanošenju sletio van kolnika, na bankinu, te prednjim dijelom vozila udario u dvorišnu ogradu. U prometnoj je nesreći ozlijeđen vozač i dvoje putnika iz njegova vozila starosti 26 i 27 godina. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Pijani 19-godišnjak u Vinici prvo u rubnik pa u drugi automobil

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 3. srpnja, oko 8:10 u Opečkoj ulici u Vinici ozlijeđene su dvije osobe. Mladić u dobi od 19 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 0.57 g/kg iz smjera ulice Vladimira Nazora prema Marčanu.

Zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, izgubio je nadzor nad upravljačem i vozilom prešao ulijevo, na suprotnu stranu kolnika, gdje je lijevim kotačem vozila udario u rubnik, a potom se nastavio kretati lijevom stranom kolnika.

Pritom je prednjim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 53-godišnjak. Od siline udara vozilo 53-godišnjaka odbačeno je udesno, van kolnika na parkiralište, gdje je udarilo u betonski rasvjetni stup. U prometnoj su nesreći ozlijeđena oba vozača, a medicinska pomoć pružena im je u varaždinskoj Općoj bolnici. Njihove ozljede zasad nisu okvalificirane.

Komentari