IZVANREDNO PRIOĆENJE

Pogibija pješakinje u Nedeljancu - evo što je ustanovljeno policijskim očevidom

Objavljeno: 26.06.2021. 09:23

Zadnja izmjena: 28.06.2021. 08:41

Foto: Arhiva

U Nedeljancu u Varaždinskoj ulici došlo je do naleta osobnog automobila na pješakinju. Pješakinja starosti 63 godine preminula je na mjestu događaja, a PU varaždinska je nakon obavljenog očevida uputila sljedeće izvanredno priopćenje:

  • Mladi vozač pod utjecajem alkohola: U prometnoj nesreći koja se dogodila danas, 26. lipnja oko 6.55 sati u Varaždinskoj ulici u Nedeljancu smrtno je stradala žena starosti 63 godine. Očevidom je utvrđeno, kako je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0.64 g/kg upravljao mladić starosti 26 godina.
  • Vozilom je prešao na lijevu stranu: Upravljao je iz smjera Vidova u smjeru Varaždina. Vozilo u kretanju nije držao na sredini desne obilježene prometne trake, te je vozilom prešao na lijevu stranu kolnika i tom prilikom je prednjim lijevim djelom vozila udario u 63-godišnju pješakinju koja se u tom trenutku nalazila na biciklističkoj traci. Od siline udarca pješakinja je odbačena na istu biciklističku traku.
  • Pješakinja preminula na mjestu: Uslijed zadobivenih ozljeda pješakinja je preminula na mjestu događaja, te je smrt konstatirana od strane liječnika Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Tijelo nesretne žene prevezeno je na patologiju varaždinske Opće bolnice, gdje će se obaviti obdukcija. Od 7.30 do 9.30 sati zbog očevida prometne nesreće promet se odvijao naizmjenično jednim kolnički trakom uz regulaciju policijskih službenika.