Crna kronika

U sudaru dva bicikla zbog neprilagođene brzine ozlijeđena 19-godišnjakinja

Objavljeno: 18.09.2023. 11:54

Zadnja izmjena: 18.09.2023. 11:56

Policijska uprava Varaždinska izvijestila je danas o prometnoj nesreći koja se dogodila u petak oko 16,50 sati na Trgu bana Jelačića u Varaždinu, u kojoj su sudjelovala dva biciklista, a ozlijeđena je jedna osoba. 

Naime, kako navode, djevojka starosti 19 godina upravljala je biciklom nogostupom na dijelu na kojem ne postoji biciklistička staza ili traka. Dolaskom do raskrižja sa kolnikom Trga bana Jelačića i kolnikom ulice Vladimira Nazora, brzinu kretanja vozila nije prilagodila osobinama površine kojom se kretala i preglednosti. Tom je prilikom na lijevu bočnu stranu bicikla kojim je upravljala, prednjom stranom naletio bicikl kojim je upravljao 23-godišnjak, i kretao se 
nogostupom ulice Vladimira Nazora, koji također nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama površine kojom se kretao i preglednosti.

U prometnoj nesreći ozlijede je zadobila 19-godišnjakinja. Liječnička pomoć joj je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njezine ozljede će se okvalificirati naknadno, navode iz PU varaždinske.

Komentari