u lepoglavi ozlijeđene dvije osobe

U tri dana tri prometne nesreće za koje su odgovorni mlađi vozači, jedna završila tragično

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.02.2021. 13:34

Zadnja izmjena: 19.02.2021. 13:38

Foto: Ilustracija ( Fotografija ne prikazuje mjesto događaja)

Prema informacijama iz PU varaždinske, jučer, oko 17.20 sati u Lepoglavi u prometnoj su nesreći ozlijeđene dvije osobe.

Mladić starosti 24 godine upravljao je osobnim vozilom iz smjera Očure u smjeru Ivanca. Dolaskom do raskrižja započeo je skretati u lijevo u Trakošćansku ulicu, kojom prilikom se nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, te je oduzeo prednost prolaska osobnom vozilu iz suprotnog smjera upravljao 40-godišnjak. U prometnoj nesreći ozljede je zadobio 40-godišnji vozač i putnik u vozilu starosti 37 godina. 

Inače, ovo je već treća prometna nesreća u tri dana za koju su odgovorni mladi vozači. U Ludbregu su ozlijeđene dvije osobe, dok je jučerašnja nesreća između Varaždina i Nove Vesi završila sa smrtnim ishodom.

- Tijekom vožnje je potrebno povećati sigurnosni razmak, izbjegavati nagla kočenja i ubrzavanja, te voditi račina o ostalim sudionicima u prometu. Ovom prilikom apeliramo na sve, a posebno na mlade vozače da svojim odgovornim ponašanjem u prometu sačuvaju svoj život i zdravlje, kao i život i zdravlje drugih sudionika u prometu - naglašavaju iz PU varaždinske. 

Komentari