EVO IZJAVE KUDELIĆA

Korona u Varaždinu odnijela i život mlade trudnice, no uspjela je na svijet donijeti dijete

Objavljeno: 04.05.2021. 10:23

Zadnja izmjena: 04.05.2021. 10:30

Kako prenosi HRT, u Varaždinskoj je bolnici noćas preminula zaražena 32-godišnja trudnica koja je bolovala od teške upale pluća. Uspjeli su ju, međutim, poroditi...

Ravnatelj Varaždinske bolnice Nenad Kudelić izjavio je kako nije istina da se u Varaždinskoj županiji krivulja prelomila jer je pritisak na bolnički sustav još uvijek velik. Kako navodi, uovom je valu kraći period u kojem dolazi do pogoršanja stanja pacijenta. Pacijenti već nakon 5-6 dana završavaju u bolnici s naglim pogoršanjem i na kisiku ili respiratoru.

- Možemo reći da se nadamo da se nalazimo na platou. Već tri tjedna broj novootkrivenih zaraženih kreće se blizu 150 i to s odmakom rezultira velikim pritiskom na bolnički sustav. Za razliku od prethodnog vala kada smo bili među prvima u Hrvatskoj, u ovom valu kasnimo 10-ak dana za ostatkom Hrvatske. Tijekom travnja u bolničkom sustavu bilježimo linearni porast hospitalizacije bolesnika. Zadnjih 5-6 dana brojka se ustabilila na 170-180, što je manje nego u prethodnom valu, ali kliničke slike su puno teže, rekao je - rekao je Kudelić za HRT.

 

Komentari