U prostorijama PU Varaždinske danas je održana konferencija za medije na kojoj je rečeno kako su policijski službenici dovršili kriminalističko istraživanje nad osam osoba od kojih je šestero njih privedeno. 

Njih se sumnjiči za neovlašteno proizvodnju i promet drogama, nedozvoljeno posjedovanje, izradu, nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti. Temeljem naloga Županijskog suda pretražene su kuće i vozila kojima se koriste muškarci starosti 51,59,35,55,25,62 i 61 godinu i 23-godišnja ženska osoba. Inače, šestero njih dolazi iz Varaždina, jedna je osoba iz Krapinsko Zagorske županije, a jedna iz Zagreba. 

Tom je prilikom pronađena bijela praškasta materija nalik na amfetamin težine oko 28,5 grama, zelena biljna materija nalik na marihuanu težine oko 1,4 kg, nepoznate bijele praškaste materije težine oko 89,5 grama, smeđa praškasta materija nalik na heroin, jedna medicinska šprica ispunjena uljem indijske konoplje, digitalne vage, streljivo, zračne puška, 2 plinska pištolja, 2 prigušivača pucnja, 2 glatke cijevi za pušku, cijev za pištolj, pojačivač trzaja za pušku, nekoliko optičkih ciljnika, više komada kućišta s rukohvatom za pištolje, spremnik za automatski pištolj, mobiteli i SIM kartice. 

Kako je rečeno na konferenciji za medije, spomenute su osobe na području grada Varaždina planirale postaviti dvije eksplozivne naprave na štetu osoba iz kriminalnog miljea čiji identitet za sada ostaje u tajnosti, a što je spriječeno ovom akcijom. 

Komentari

18.10.2019. 13:38h Zadnja izmjena: 18.10.2019. 13:42

Foto: Luka Šalamun