Uhićen kradljivac osobnih podataka koji je oštetio 27-godišnjaka

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 08.06.2015. 18:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: ilustracija

Izvor: www.wikihow.com

Uhićen je 32-godišnjak za kojeg se sumnja se da je u studenom prošle godine sklopio dva pretplatnička ugovora s jednim telefonskim operaterom iskoristivši osobne podatke 27-godišnjaka.

Protiv osumnjičenog policijski službenici podnijeli su kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo nedozvoljene uporabe osobnih podataka.

U Selniku je pak provaljeno u vanjsko ograđeno skladište i kontejnere vlasništvo trgovačkog društva iz Zagreba, a nepoznati počnitelj otuđio je neutvrđenu količinu željeza. Materijalna šteta će se utvrditi naknadno, a policija traga za počinteljem.

U subotu je u Novoj Vesi nepoznati počinitelj provalio u kuću vlasništvo 77-godišnjakinje te otuđio zlatni nakit. Materijalna šteta se procjenjuje na više stotina kuna, dok policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja navedenog kaznenog djela.    

U Ledincu Gornjem provaljeno je u trgovinu vlasništvo poduzeća kojem je sjedište u Sračincu. Iz trgovine je nepoznati počnitelj otuđio novac i nekoliko kutija cigareta. Visina materijalne štete se procijenjuje na više stotina kuna, a protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U nedjelju je pak nepoznati počinitelj u Cankarevoj ulici u Varaždinu provalio u ugostiteljski objekt vlasništvo muškarca starosti 31 godinu.  Provalio je i u aparate za klađenje, igru i reprodukciju glazbe, koji su vlasništvo 35-godišnjaka. Iz ugostiteljskog objekta te iz aparata je otuđio novac. Visina materijalne štete se procjenjuje na više tisuća kuna, a policija također za počniteljem traga.

Komentari