uzeli više od pola milijuna

Pet godina su dvojica muškaraca iznuđivala novac od poznanika. Sada su uhićeni

Objavljeno: 27.09.2021. 09:04

Zadnja izmjena: 27.09.2021. 09:04

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 39 i 59 godina, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Iznude nad 40-godišnjakom.

Kako se sumnja, oni su od mjeseca travnja 2016. godine pa sve do 23. rujna 2021. godine, prema zajedničkom dogovoru i planu da sebi pribave znatnu protupravnu imovinsku korist, kontinuiranim zastrašivanjima, psihičkim pritiskom te višekratnom uporabom fizičke sile i prijetnjama smrću njemu i članovima obitelji, prislili 40-godišnjaka da im tijekom tog razdoblja isplati točno neutvrđeni iznos u gotovom novcu, a koji iznos svakako premašuje iznos od 500 000 kuna.

Uz navedeni iznos u gotovom novcu, prijavljeni su prema prethodnom dogovoru, zastrašivanjima, uporabom sile i prijetnje prisilili istog da proda vlastitu nekretninu u gradu Varaždinskim Toplicama za iznos od 30 000 eura te nakon toga novac pribavljen prodajom preda 39-godišnjaku, koji je od tog  iznosa na ime svoje supruge kupio građevinsko zemljište u Vrsima za iznos od 20 000 eura, dok je za ostatak iznosa kupio teretno vozilo marke Citroen Yumpi.

Opisanim radnjama prijavljeni su za sebe pribavili znatnu nepripadnu imovinsku korist koja višestruko premašuje početno dugovanje – pozajmicu u iznosu od 54 000 kuna.

Navedeni su po završenom kriminalističkom istraživanju, uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

Komentari