Uhićeni razbojnici koji su opljačkali zlatarnu u Ludbregu

Objavljeno: 02.11.2011. 11:51

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

U koordiniranoj akciji varaždinske i međimurske policije uhićena su trojica razbojnika koja su u ponedjeljak poslijepodne opljačkala zlatarnu u Ludbregu.

Dva hrvatska državljana starosti 37 i 24 godine i mađarski državljanin star 44 godine uhićeni su na Međunarodnom cestovnom prijelazu Goričan dok su automobilom mađarskih registarskih oznaka pokušali pobjeći u Mađarsku sa „plijenom“, zlatnim lančićima vrijednim gotovo 100 tisuća kuna.

>> Ludbreg: Policija postavila blokade u potrazi za pljačkašem

U ponedjeljak oko 14 sati dvojica uhićenih hrvatskih državljana upala su u zlatarnu u Ulici Vladimira Nazora u Ludbregu. Predstavili su se kao kupci i od 33-godišnjeg zaposlenika zlatarne zatražili da im pokaže zlatne lančiće.

Zatim je jedan od razbojnika zaposlenika zlatarne poprskao suzavcem po licu, dok je drugi sa prodajnog pulta ukrao tri palete sa zlatnim lančićima.

U blizini zlatarne razbojnike je čekao mađarski državljanin u svom automobili mađarskih registarskih oznaka te su se svi zajedno udaljili s mjesta događaja.

Policija je brzo stigla na mjesto događaja te je pokrenuta opsežna akcija potrage za razbojnicima u kojoj su, osim varaždinskih, sudjelovali i policijski službenici iz Međimurske i Koprivničko-križevačke županije.

Uz Podravsku magistralu prema Koprivnici te na cesti od Ludbrega prema Varaždinu bilo je postavljeno nekoliko nadzornih točaka, a policijski službenici naoružani kratkim strojnicama i automatskim puškama zaustavljali su svaki automobil.

No, razbojnici su na kraju pronađeni na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Goričan u pokušaju da sa plijenom pobjegnu u Mađarsku. Kod njih je pronađen i ukradeni zlatni nakit vrijedan oko 100 tisuća kuna.

Trojica razbojnika su privedena i uz kaznenu prijavu za razbojništvo bit će privedeni sucu istrage Županijskog suda u Varaždinu.

Komentari