IZVANREDNA VIJEST

Uhićeno pet osoba na području županije, evo iz kojih mjesta i zbog čega!

Također je osim procesuiranja osoba zbog počinjenja većeg broja kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga, tijekom provođenja cjelokupnog kriminalističkog istraživanja također podneseno i 6 Optužnih prijedloga zbog...
Objavljeno: 13.03.2022. 16:20

Zadnja izmjena: 13.03.2022. 19:29

Višemjesečnim kriminalističkim istraživanjem uhićeno pet osoba, koje su neovlašteno prometovali i omogučavali trošenje droga na širem području Varaždinske županije, javljaju iz PU varaždinske.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su u petak, 11. ožujka, dovršili višemjesečno kriminalističko istraživanje, kojim je obuhvaćeno ukupno osam osoba sa šireg područja grada Varaždina, Ludbrega, Novog Marofa i okolice.

"Kako se sumnja, oni su na navedenim područjima neovlašteno proizvodili i trgovali drogama, kao i omogućavali trošenje droga drugim osobama. Kroz cjelokupno kriminalističko istraživanje je temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretraženo više objekata, vozila i osoba na navedenim područjima, kojom prilikom je pronađeno ukupno 6.1 gram droge marihuane, 7.6 grama droge kokain, te veće količine mobitela kojim su se služili za korespondenciju oko kupoprodaje droga.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici Policijske uprave varaždinske su protiv osumnjičenih muškaraca starosti 34, 39, 27, 20 i 20 godina podnijeli kaznene prijave za kaznena djela Neovlaštene proizvodnje i promet drogama, kao i Omogućavanje trošenja droga nadležnom državnom odvjetništvu u Varaždinu. Policijski službenici trenutno tragaju za još trojicom osumnjičenih.

Također je osim procesuiranja osoba zbog počinjenja većeg broja kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga, tijekom provođenja cjelokupnog kriminalističkog istraživanja također podneseno i 6 Optužnih prijedloga zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Varaždinu." javljaju iz PU varaždinske.

Komentari