Oštetio i građane i teleoperatere

Pao jedan od varalica koji je 'nabijao' telefonske račune sklapajući lažne ugovore

Objavljeno: 03.03.2016. 09:40

Zadnja izmjena: 03.03.2016. 09:52

Foto: Ilustracija

U posljednje vrijeme gotovo da ne prođe mjesec, a da ne čujemo kako je 'netko' u ime 'nekoga' s teleoperaterom sklopio pretplatnički ugovor i na taj način ga (malo je reći) negativno iznenadio, kada mu je s novim mjesecom došao raču za telefon. No, barem jednom takvom policija je, kako su nas izvjestili iz PU varaždinske, uspjela stati na kraj...

Naime, policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom s područja Međimurske županije zbog sumnje da je počinio ukupno 32 kaznena takva djela - djela Nedozvoljene uporabe osobnih podataka, i to na štetu 11 fizičkih osoba te 32 kaznena djela Prijevare na štetu teleoperatera.

Kako se sumnja, navedeni je tijekom 2014. godine, u 32 navrata nedozvoljeno iskoristio osobne podatke više fizičkih osoba, dovevši djelatnike teleoperatera u zabludu i sklopio pretplatničke ugovore s kojima se koristio sve do prijave fizičkih osoba, odnosno trenutka kada su fizičke osobe na kućne adrese dobile dokumentaciju o sklapanju pretplatničkog ugovora te rješenja o ovrhama. Navedenim je oštetio teleoperatera za ukupni iznos od oko 30.000 kuna.

Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentari