Uigrani par prijevarom opljačkao kuću u Kućan Maforu

Objavljeno: 04.02.2011. 11:37

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Uigrani par prevarantica lukavom je prijevarom došao do novca 80-godišnjaka iz Kućan Marofa, koji je nasjeo na njihov poziv i dolazak.

Uigrani dvojac prevarantica "olakšao" je osamdesetogodišnjaka iz Kućan Marofa za nekoliko tisuća kuna, odnosno za sav novac koji je u tom trenutku imao u kući.

Prijevara je započela telefonskim pozivom od osobe koja se predstavila kao djelatnica banke. Ona ga je obavijestila da mora staviti u kuvertu i popisati sav novac koji posjeduje.

Zamolila ga je da dostavi novac u poslovnicu banke, pošto postoji sumnja da je nevažeći, te da će mu nakon provjere u Zagrebu novac biti vraćen.

U trenutku samog poziva "iz banke", druga žena ušla je u kuću pod izlikom da je "čistačica" i ponudila usluge čišćenja kuće vlasniku.

Kako vlasnik zbog zdravstvenih problema nije bio u mogućnosti sam odnijeti novce u banku, "djelatnica banke" s kojom je razgovarao na telefon, predložila mu je da novce preda "čistačici", budući da se one poznaju, te da potom ona donese novac u banku.

Nažalost po njega, to je i učinio, predavši istoj iznos od nekoliko tisuća kuna.

Naravno, "čistačica" nije odnijela novac u banku,  s obzirom na to da je naknadnom policijskom provjerom u banci utvrđeno da kod njih nije položen nikakav novac.

Komentari