Dvojac će zbog krađe u zatvor

Ukrali ovcu s farme u Sv. Đurđu, kući je odvezli biciklom, no to im nije bilo dovoljno

Objavljeno: 05.04.2016. 18:57

Zadnja izmjena: 05.04.2016. 19:01

Foto: ilustracija

Zvjezdan O. i Dejan O. s ludbreškog područja presudom varaždinskog Općinskog suda završit će iza rešetaka zbog krađe ovaca s farme u Sv. Đurđu, a Zvjezdan je osuđen i zbog prijevare.

Naime, 32-godišnjak i 34-godišnjak su s otvorene farme u Sv. Đurđu 13. ožujka 2013. godine ukrali pet ovaca pasmine Romanovska, starosti 3 do 4 godine i teških oko 50 kilograma, oštetivši vlasnika za točno neutvrđeni iznos, ali svakako veći od 2.000 kuna.

Oni su na sudu rekli da su tog dana napili kod Zvjezdanove kuće nakon čega su otišli do obližnje farme i uzeti jednu ovcu. Životinju su stavili na bicikl i odvezli kući. Nekoliko dana Zvjezdan je otišao ponovno do farme i ukrao još četiri ovce. Dejan je zvao vlasnika koji mu je rekao da ako mu plati 1.200 kuna, da ga neće teretiti na sudu, zbog čega mu je platio 900 kuna.

Krađa osobnih podataka

Zvjezdan O. je 13. ožujka 2013.g., u Svetom Đurđu, nakon što je prethodno pronašao nevažeću zdravstvenu iskaznicu na ime S.H. mobilnim telefonom nazvao teleoperatera tvrtke Hrvatski telekom, lažno mu se predstavio i sklopio pretplatnički ugovor. Nakon toga je koristio mobilni telefon do 15. svibnja 2013.g., kada su mu pružene telefonske usluge u vrijednosti od 1.683,72 kuna, koji iznos na štetu Hrvatskog telekoma nije platio, a u daljnjem korištenju telefona je spriječen podnošenjem kaznene prijave od oštećenog.

Znači počinio je kazneno djelo prijevare s namjerom da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist i dovede drugog lažnim prikazivanjem činjenica u zabludu i time ga navede da na štetu tuđe imovine nešto učini.

Zvjezdan je osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu zatvora od godine i mjesec dana, dok će Dejan u zatvor na osam mjeseci.

Komentari