U poljskom predjelu zvanom „Štuk“

Ukrao neregistrirani auto, iz njega uzeo motokultivator i pilu pa ga zapalio na poljskom putu

PU međimurska

Objavljeno: 09.08.2016. 17:24

Foto: PU međimurska

U ponedjeljak, 8. kolovoza, u prijepodnevnim satima u poljskom predjelu zvanom „Štuk“, nedaleko od Palinovca, nepoznati počinitelj provalio je u neregistriranu Opel Corsu, koja je bila parkirana u voćnjaku.

Potom ju je na neutvrđen način stavio u pogon te se odvezao u nepoznatom smjeru. Obilaskom šireg mjesta događaja na poljskom putu u blizini Držimurca pronađen je oduzeti automobil, koji je u potpunosti izgorio. Zajedno s automobilom izgorjela je i električna bušilica te razni alat, dok je iz vozila ukraden motokultivator i motorna pila.

Očevidom u kojem je sudjelovala inspektorica za zaštitu od požara i eksplozija Policijske uprave međimurske utvrđeno je kako je požar prouzrokovan poduzetom ljudskom radnjom (tehnički uzrok i prirodna pojava isključuju se kao mogući uzrok požara).

Tijekom očevida u obližnjem je kukuruzištu pronađen ukradeni motukultivator, koji je vraćen vlasniku, no motorna pila nije pronađena. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Komentari