trgovanje prometnim kaznama

Uskok provodi istragu protiv trojice službenika PU Varaždin!

Objavljeno: 10.01.2017. 21:02

Zadnja izmjena: 10.01.2017. 21:07

Foto: Ilustracija

USKOK je danas na temelju kaznene prijave Policijske uprave varaždinske donio rješenje o provođenju istrage protiv trojice djelatnike varaždinske policije te još jednog hrvatskog državljanina zbog kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, trgovanja utjecajem te poticanja na trgovanje utjecajem.

Osnovano se sumnja da su dva prometna policajca 30. srpnja 2016. poznaniku prvog okrivljenog progledali kroz prste zbog vožnje u pijanom stanju za što su trebali izreći kaznu od najmanje 3000 kuna i zabrane upravljanja vozilom od najmanje tri mjeseca.

Potom su 14. rujna prošle godine zaustavili osobu zbog sumnje da upravlja automobilom pod utjecajem alkohola. Osumnjičeni za uporabu alkohola tada je pozvao policijskog službenika zaduženog za metodologiju rada i sigurnost cestovnog prometa PU varaždinske, koji je iskoristio svoj nadređeni položaj i zatražio od dvojice prometnih policajaca da obustave daljnje postupanje, što su ovi i poslušali te izrekli samo mandatnu kaznu od 250 kuna.

USKOK je stoga pokrenuo istragu protiv obojice prometnih policajaca, zatim policijskog službenika koji im je izdao naredbu te pripitog vozača iz drugog slučaja. Rješenje je objavljeno i na službenim stranicama USKOK-a.

Komentari