Uslijed gašenja požara vatrogasac DVD Klenovnik pao s visine od sedam metara

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 15.06.2015. 11:44

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: FOTO: Čitateljica

Čitatelji reporteri izvijestili su nas o požaru na obiteljskoj kući u Vukovoju, a na toj intervenciji ozlijedio se vatrogasac DVD Klenovnik.

>>Hrabrom intervencijom vikendaša u požaru spašena osoba s invaliditetom

Požar je izbvio na kući u vlasništvu 51-godišnjakinje. Očevidom je utvrđeno da je požar izbio iz improvizirane peći na kruta goriva koja se nalazila u kuhinji kuće, uslijed pada žara iz ložišta na pod gdje se nalazilo sitno ogrjevno drvo.

Pritom je došlo do zapaljenja nakon čega se požar proširio na drvena vrata i dovratnik te dio krovišta. Požar su ugasili vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Klenovnika i Ivanca.

Prilikom intervencije gašenja, ozlijeđen je 39-godišnji vatrogasac DVD-a Klenovnik. On se popeo na drveni stup električnog voda u namjeri prekida napona električnom strujom na opožarenu kuću, no stup se uslijed dotrajalosti nagnuo, pri čemu je 39-godišnjak izgubio ravnotežu i s visine od oko 7 metara pao na tlo.

Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozljede za sada nisu okvalificirane. U istoj je bolnici, zbog udisanja dima, medicinska pomoć pružena i 51-godišnjoj vlasnici, te 48-godišnjem muškarcu. I njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Komentari