uspješna suradnja

Uz DVD Kamenicu, više od 60 hrvatskih i slovenskih vatrogasaca je sinoć gasilo požar na granici

Objavljeno: 11.04.2017. 18:01

Zadnja izmjena: 11.04.2017. 18:16

Foto: Facebook

Jučer u večernjim satima, u 20:24 sata članovi DVD-a Kamenica zaprimili su dojavu iz VOC - a Varaždin da je došlo do požara otvorenog prostora u mjestu Cvetlin, Jamno, kod sv. Auguština i da je potrebno što više vatrogasaca na terenu, stoji u njihovom statusu na Facebook-u.

Na Facebook profilu DVD - a Kamenica stoji kako su vatrogasci izašli na teren samo pet minuta nakon dojave i to s navalnim vozilom i kombi vozilom sa sveukupno osam vatrogasaca koji su zatekli nimalo bezazlen prizor.

Naime, prema njihovim riječima, požar se zbog iznimno jakog vjetra brzo širio, a zbog nepristupačnog terena i izrazite strmine gašenje je bilo izrazito otežano te se moglo gasiti samo s naprtnjačama.

Budući da je požar buknuo na samoj granici, uz članove DVD - a Kamenica, požar su gasila Dobrovoljna vatrogasna društva Cvetlina, Bednje, Lepoglave i slovenska društva, PGD Tržec i PGD Leskovec, a zbog potrebe za ljudskom snagom na teren je pozvana i DVD Višnjica.

Prema informacijama DVD-a Kamenice, požar je ugašen oko 1:40 sati, dok je intervencija završila u 02:30 sati, a požar je gasilo više od 60 vatrogasaca s ukupno 16 vozila iz 7 vatrogasnih postrojbi.

 

 

Komentari