Zadobio i ozljede

V. Toplice: 19-godišnjak oštetio imovinu na Trgu slobode, obrušio se na redare pa zadržan na triježnjenju

Objavljeno: 20.06.2016. 10:39

Zadnja izmjena: 20.06.2016. 10:51

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Novi Marof dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari.

Kako se sumnja, U Varaždinskim Toplicama u subotu, 18. lipnja, oko 23:00, prolazeći Dugom ulicom i Trgom slobode, čupao je iz zemlje kontrolne stanice za orijentacijsko trčanje, koje su ostale od netom završenog javnog okupljanja, te ih je lomio i bacao na asfalt.

Uočila su ga dvojica redara starosti 45 i 49 godina.49-godišnjak ga je uhvatio za ruku u namjeri zadržavanja na mjestu događaja, pri čemu ga je 19-godišnjak odgurnuo i pobjegao.

Oko 23:25 sati 19-godišnjak je na Trgu slobode pristupio 49-godišnjem redaru i od njega zatražio svoj ruksak, koji je prethodno odbacio. Tom je prilikom pri povlačenju ruksaka pao na tlo, povukavši za sobom 49-godišnjaka.

Pritom je ozlijeđen, zbog čega mu je u prostorijama Policijske postaje Novi Marof pružena medicinska pomoć, dok je 49-godišnjak odbio ponuđenu liječničku pomoć.

Alkotestiranjem je utvrđeno da je 19-godišnjak bio pod utjecajem alkohola od 1,12 g/kg. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, smješten je u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Protiv njega će se nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznena prijava za spomenuto kazneno djelo i optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Komentari