Varaždin: Krao stvari, fizički napao blagajnicu, no "ukrotio" ga hrabri građanin

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 19.08.2015. 10:50

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: ilustracija

Izvor: denver.cbslocal.com

Uhićen je 16-godišnjak koji je u trgovini jednog od trgovačkih centara u Optujskoj ulici pokušao ukrasti stvari, a zatim je fizički napao djelatnicu koja ga je pokušala spriječiti u krađi.

Sumnja se da je on oko 18 sati u utorak u jednom trgovačkom centru u Optujskoj ulici u Varaždinu ušao u trgovinu i s prodajnih polica uzeo razne artikle koje je stavio u ruksak. Pokušao je napustiti trgovinu u čemu ga je pokušala spriječiti djelatnica. Na blagajni je 16-godišnjak djelatnicu fizički napao te je pokušao ponovno napustiti trgovinu u čemu ga je spriječio građanin te ga zadržao do dolaska policije.

Protiv osumnjičenog policijski službenici podnijeli su kaznenu prijavu za kazneno djelo razbojničke krađe nadležnom državnom odvjetništvu.

Provala se pak dogodila u Ulici Ive Mikaca u Varaždinu, a nepoznati je počinitelj provalio u obiteljsku kuću vlasništvo 49-godišnjakinje. U kući je porazbacao stvari u prostorijama i otuđio novac. Visina materijalne štete se procjenjuje na više tisuća kuna, dok policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Komentari