Jučer, 1. ožujka oko 16 sata u Mažuranićevoj ulici u Varaždinu u kupaonici obiteljske kuće, djevojka starosti 27 godina, otrovala se ugljičnim monoksidom.

Kako je utvrđeno, do trovanja je došlo uslijed povećane koncentracije ugljičnog monoksida i nedostatka kisika unutar kupaone kao posljedica rada plinskog protočnog bojlera i kamina na kruta goriva.Ozlijeđena je prevezena po djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije u varaždinsku Opću bolnicu, gdje joj je pružena medicinska pomoć. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja.

Kako bi se izbjegli tragični događaji, upozoravaju se građani građane kako je obavezno da plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) servisiraju ovlašteni stručni serviseri jer će se na taj način povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja goriva. Što se tiče dimnjaka, također je potrebno da ih barem jednom godišnje redovito pregledavaju ovlaštene i stručne osobe, dok se izvanredni pregled dimnjaka treba provoditi prilikom svake promjene uređaja za loženje ili svake promjene goriva.

 

Komentari

02.03.2020. 11:01h Zadnja izmjena: 02.03.2020. 12:06

Foto: Ilustracija