U utorak, 20. listopada u 11.37 sati u Miškininoj ulici u Varaždinu, policijski službenici postaje prometne policije Varaždin zaustavili su automobil kojeg je vozio 36-godišnjak.

Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.51 g/kg i dok mu je vozačka dozvola oduzeta zbog neobavljenog izvanrednog liječničkog pregleda, te je višestruki počinitelj istovrsnih prekršaja u prometu.

Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden u Policijsku postaju Varaždin. Okrivljeni je doveden uz Optužni prijedlog na Prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu s prijedlogom policije da mu se za počinjene prekršaje odredi zadržavanje i izrekne kazna zatvora do 60 dana. Na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Varaždinu okrivljeni je saslušan od strane prekršajne sutkinje nakon čega je pušten na slobodu uz obrazloženje da će se provesti redovan prekršajni postupak.

Propisana novčana kazna za počinjene prekršaje je do 40000 kuna, izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima do 12 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i određivanje 12 negativnih prekršajnih bodova zbog čega okrivljenom prijeti i poništenje vozačke dozvole.

Komentari

22.10.2020. 09:45h Zadnja izmjena: 22.10.2020. 09:49

Izvor: PU Varaždinska