u istražnom je zatvoru

VARAŽDIN Vlastitu majku udarao žaračem po leđima, rukama i glavi

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.04.2019. 14:44

Zadnja izmjena: 28.04.2019. 14:47

Foto: Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 23. travnja podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 42- godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenih djela nasilja u obitelji i pokušaja teške tjelesne ozljede.

Optužnicom se 42-godišnjaka tereti da je od studenog 2017. do  siječnja 2019. godine u obiteljskoj kući u okolici Varaždina, učestalo u alkoholiziranom stanju psihički i fizički zlostavljao svoju majku na način da ju je grubo vrijeđao i omalovažavao, šamarao ju i bacao prema njoj razne predmete te da je 25. siječnja 2019. više puta udario majku rukom po licu i cjepanicom po ruci, a zatim ju počeo udarati žaračem po leđima i rukama po glavi. U trenutku kad je pokušavao dekom spriječiti njene povike za pomoć, u kuću su stigli policijski službenici i spriječili njegove daljnje napade. 

U optužnici je predloženo da se okrivljeniku uz kaznu izrekne i sigurnosna mjera obveznog liječenja od ovisnosti od alkohola. Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela

Komentari