OPTUJSKA ULICA

Varaždin: Zaustavila ga policija - prijeti mu kazna od 40 tisuća kuna i zatvor

Objavljeno: 09.09.2021. 10:39

Zadnja izmjena: 09.09.2021. 10:39

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje mjesto događaja)

Jučer, 8. rujna oko 23.18 sati u Optujskoj ulici u Varaždinu, policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao 32-godišnjak.

Provjerama je utvrđeno da osobnim vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.86 g/kg. Također je utvrđeno kako upravlja za vrijeme kad mu je vozačka dozvola oduzeta rješenjem policijske postaje dok ne izvrši izvanredni liječnički pregled. Obzirom da se radi o višestrukom počinitelju istovrsnih prekršaja, isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Varaždin i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do dovođenja sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu.

Za navedene počinjene prekršaje okrivljenom prijeti novčana kazna do 40.000 kuna i kazna zatvora do 120 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije do 15 mjeseci i nakon pravomoćnosti odluke o prekršaju, prekršitelju će se odrediti i 12 negativnih prekršajnih bodova, nakon čega mu prijeti poništenje vozačke dozvole.

Komentari