internetska prijevara

Varaždinac na oglasniku htio prodati nogometnu opremu pa ostao bez 900 kuna

Objavljeno: 17.06.2022. 09:23

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 30-godišnjaka da je prevaren od strane nepoznate osobe.

On je, prema prijavi, dana 9. lipnja ove godine putem jednog internetskog oglasnika, oglasio prodaju nogometne opreme. Na oglas mu se porukom javila nepoznata osoba kao zainteresirana za kupnju opreme te ga zatražila podatke s bankovne kartice kako bi mu mogla uplatiti novac, a koje je podatke trebalo upisati u poveznicu.

Nakon što je upisao tražene podatke na poveznicu, s bankovnog mu je računa skinut iznos od oko 900 kuna, dok mu se navodni kupac više ne javlja. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Apel policije

Ovom prilikom policija ponovno apelira na građane da budu oprezni prilikom plaćanja na internetu, kod naivnih poziva za lakom zaradom i slično! Na internetu ili društvenim mrežama nemojte davati svoje podatke i podatke svojih kartica tekućih računa. Zaštitite svoje podatke i podatke svojih kartica.

Kako navode, prijevarne taktike kibernetičkih kriminalaca sve su inovativnije. Online prevaranti današnjice učinit će sve što je potrebno da dobiju što žele - vaš novac i/ili bankovne podatke. Pazite na svoje podatke! Kad prodajete, nigdje ne upisujte CVC/CVV broj sa poleđine svoje debitne ili kreditne kartice. Za uplatu na tekući račun je dovoljno upisati samo IBAN.

Komentari