Varaždinac svjedočio eksploziji mine od koje je stradao pirotehničar kod Drniša

Objavljeno: 17.02.2015. 16:10

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: MUP

Za vrijeme razminiravanja u selu Ružići, u zaseoku Lunići, na teško pristupačnome području kod Drniša, jedan od pirotehničara oko podneva u eksploziji je izgubio nogu, a na mjestu nesreće bio je varaždinski pirotehničar. 

U šibensko-kninskoj policiji Indexu su rekli da su dojavu o nesreći primili u 12.30 sati. Budući da je teren miniran ne mogu izvršiti očevid.

- Prikupit ćemo obavijesti od tamošnjih djelatnika jer očevid nije moguć. Obaviješteno je Državno odvjetništvo i oni će dalje postupati u tom slučaju - ističu iz Policijske uprave šibensko-kninske

Cijelim događajem zgrožen je varaždinski pirotehničar koji je bio u blizini same nesreće.

- Bio sam udaljen stotinjak metara. Prvo sam čuo tupi zvuk eksplozije, a začas i sirene vozila hitne pomoći. Nažalost, prema prvim informacijama pirotehničar je ostao bez noge jer je stao na minu pma-2, "paštetu" - rekao je varaždinski protehničar koji je želio ostati anoniman te upozorio na probleme prilikom razminiranja.

- Nažalost ovo je dokaz da su više od 20 godine te podmukle mine još aktivne. Stradavanja će biti još više jer su minski sumnjivi tereni sve gori i gori.  Naime, nepristupačni su strojevima te se teren mora i ručno krčiti, a tamo gdje stroj može raditi, bune se ekološke udruge i aktivisti - zaključio je pirotehničar.

Istaknimo da je razminiravanje drniškoga područja pokrenuto prije više od mjesec dana, a trebalo bi biti završeno do kraja veljače. Na šibensko-kninskom području pregledati treba još 32,6 kilometara kvadratnih minski sumnjivog područja.

Komentari