Varaždince mjesecima izluđuju oblaci prašine i nesnosna buka iz bivše vojarne u Optujskoj

Objavljeno: 21.10.2015. 19:38

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 09:58

Foto: Foto čitatelja

Od mlinova za peletiranje, oblaka prašine te buke motornih pila i drugih strojeva koja dopire iz kompleksa bivše vojarne u Optujskoj ulici već mjesecima se ne da normalno živjeti, upozoravaju čitatelji našeg portala...

Mi odrasli ćemo izluditi, a kamo li ne naša djeca ili pak unuci, kaže nam jedan od čitatelja koji je na adresu redakcije portala eVaraždin poslao i fotografije “fantomske tvornice“, kako je zovu ogorčeni stanovnici V. Mjesnog odbora.

- Za nas je praznik kada na nekoliko dana prestane drobljenje drvenih trupaca u otvorenim hangarima vojarne. No, čim se u tom pogonu pojave radnici i stigne im drvna masa za preradu buka traje od 7 ujutro do 22 sata u noći i najbliži kvartovi se guše u finoj prašini.  Pokušali smo doznati o kojoj se to tvrtki radi i imaju li za takvu rabotu dozvole, no sve je bilo uzalud – tuže se naši čitatelji.



Dodaju kako je problem s prašinom toliki da moraju odmah skidati rublje s konopaca ukoliko ga suše na otvorenom.

- Prašina koja dopire iz tih otvorenih hangara ili nadstrešnica je toliko gusta da se na rublju stvara “kora“. Nije nam jasno čiji su to „aranžmani“ bili i tko je uopće dozvolio da takvo postrojenje radi u krugu bivše vojarne. Znamo da za to nije kriv bivši gradonačelnik, jer on je svojevremeno odobrio isključivo parkiranje kamiona ispod nadstrešnica – ističu.

Navode i kako su ih nesnosna buka i prašina natjerali da zatraže pomoć od gradskih vijećnika. No, kako doznajemo od Božidara Kolarića, vijećnika iz redova laburista, još uvijek se drži u tajnosti tko stoji iza peletiranja drvne mase u vojarni.



- Zaista je žalosno da jadu stanovnika okolnih ulica u zapadnom dijelu grada još uvijek nema kraja. Postavio sam pitanje o toj, u najmanju ruku - čudnoj „tvornici“, na sjednici Gradskog vijeća još prije tri mjeseca. Međutim, odgovor nisam dobio i namjeravam ga ponoviti na idućoj, već ovog petka – rekao je Kolarić za eVaraždin.

Inače, kako doznajemo od naših čitatelja, pogon za preradu drva radio je “punom parom“ i tijekom prošlog mjeseca, kada je prostor bivše vojarna uređivan za postavljanje šatorskog naselja u kojeg su trebale biti smještene izbjeglice.

- Strojevi i motorne pile utihnuli su tek kada su se pojavili radnici varaždinskih Parkova koji su kosili travu i malčirali teren. Sve to nam je čudno i zaista se nadamo da će se tu uskoro pojaviti i nadležne inspekcije – zaključuju ogorčeni čitatelji eVaraždina.


   

Komentari