užas u varaždinu

Varaždinka vlastitu majku udarala štapom, zatočila je i prijetila metalnom šipkom

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.12.2018. 13:30

Zadnja izmjena: 15.12.2018. 13:30

Foto: Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 12. prosinca provelo prvo ispitivanje uhićene 42-godišnjakinje zbog osnovane sumnje da je počinila kaznena djela protupravnog oduzimanja slobode, prijetnje i nasilja u obitelji. 

Prema informacijama iz DORH-a, postoji osnovana sumnja da je 42-godišnjakinja 11. prosinca ove godine u Varaždinu, u poslovnom prostoru u vlasništvu njezine majke, s ciljem da ju prisili na otkazivanje ugovora o najmu tog poslovnog prostora, zaključala vrata prostorije i uzela ključ te ju protivno njezinoj volji nije pustila da izađe sve do dolaska vatrogasaca koji su nasilno otvorili prostoriju.

Osnovano se sumnja da je 42-godišnjakinja istom prilikom metalnom šipkom mahala prema svojoj majci uz prijetnje da će joj polomiti ruke i noge, kao i da je od svibnja 2015. do prosinca 2018. godine u obiteljskoj kući u Kučanu Gornjem, učestalo vrijeđala i psovala svoju majku, naguravala ju po kući te ju rukama i štapom udarala po licu i nozi. 

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 42-godišnjakinji istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Komentari