Izvijestili smo o nesvakidašnjem događaju u kojem su u glavnoj ulozi bili varaždinski 'Bonnie i Clyde'. Oni su oteli 46-godišnjaka, zarezali ga skalpelom i dovezli ga pravo na policiju. No, sada nam je poznato zašto su to učinili.

>>Varaždinski 'Bonnie i Clyde': Oteli 46-godišnjaka, vezali mu ruke na leđa pa ga zarezali skalpelom

Naime, Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je provelo prvo ispitivanje 40-godišnjaka i 39-godišnjakinje zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode.

Sumnja se da su 9. travnja 2016. oko 09,15 sati u Beretincu namamili oštećenika u njihov osobni automobil, dali mu 50 kuna i rekli mu da im pokaže jednu kuću.

Silovanje prije 27 godina

Inače, 39-godišnjakinja 46-godišnjaka koji je kasnije posao taoc, tereti za silovanje prije 27 godina, a varaždinski 'Bonnie i Clyde' željeli su tako ishoditi priznanje silovanja. Protivno njegovoj volji zadržali su ga u vozilu i krenuli prema Varaždinu. Dok je žena vozila, 40-godišnjak je naredio oštećeniku da legne na pod, zavezao mu, savijao ruke i skalpelom ga zarezao po lijevoj podlaktici rekavši mu da ima pola sata da sve prizna.

U tome stanju dovezli su ga do zgrade Policijske postaje Varaždin i predali ga policijskim službenicima.

Muškarac u istražnom zatvoru

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu je usvojila prijedlog državnog odvjetnika i odredila istražni zatvor protiv 40-godišnjaka zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Prema 39-godišnjakinji je Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu odredilo mjere opreza zabrane približavanja i uspostavljanja veze s oštećenikom.

Ključne riječi: otmica, silovanje,

Komentari

13.04.2016. 16:51h Zadnja izmjena: 13.04.2016. 16:52

Foto: ilustracija