završio u plitivici

VARAŽDINSKI KRAJ Jedan blagdan, dvije nesreće, mladić pijan - i djevojka pijana

PU Varaždinska

Objavljeno: 16.08.2018. 11:34

Zadnja izmjena: 16.08.2018. 11:46

Foto: ilustracija

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 15. kolovoza oko 5.50 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, ozlijeđene su dvije osobe.

Naime, mladić u dobi od 24 godine upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.27 g/kg u smjeru Turčina. Dolaskom do mosta preko rijeke Plitvice, zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, vozilom je prešao u desno van kolnika, gdje je prednjim desnim dijelom vozila udario u metalnu ogradu mosta te vozilom sletio u rijeku. U prometnoj je nesreći ozlijeđen vozač i 21-godišnji putnik iz vozila. Medicinska im je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njihove ozljede za sad nisu okvalificirane.

Međutim, nije to bila jedina nesreća s maloljetnikom na blagdan Velike Gospe. Oko 21.20 sati u Varaždinskoj ulici u Gornjem Vratnu, dogodila se još jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. U ovom slučaju riječ je o djevojci 28 godina upravljala je tehnički neispravnim mopedom, prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1.76 g/kg, iz smjera Radovca u smjeru Donjeg Vratna. Prilikom pretjecanja osobnog vozila kojim je ispred nje upravljao 20-godišnjak, zbog nedržanja potrebitog bočnog razmaka, prednjim je desnim dijelom mopeda, udarila u stražnju lijevu bočnu stranu osobnog vozila. Uslijed udara, vozačica i za sad nepoznati putnik na mopedu, koji nisu koristili zaštitne kacige, pali su na kolnik, pri čemu su ozlijeđeni. Oboje su prevezeni u Opću bolnicu Varaždin, gdje im je pružena medicinska pomoć, nakon čega se putnik samovoljno udaljio iz Bolnice, prije dolaska policijskih službenika.

Komentari