izvijestila pu varaždinska

''Vi ste retardirani, zapalit ću vas'' - Ludbrežanin prijetio korisnicima Udruge Sunce, a sada će dobiti i kaznu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.01.2019. 10:18

Zadnja izmjena: 10.01.2019. 10:33

Prema informacijama iz policije, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjakom iz Ludbrega kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo Povreda ravnopravnosti.

Naime, od 2014.godine 65-godišnjak je podnosio neosnovane prijave državnim tijelima, inspekcijama te gradu te je nasilničkim ponašanjem i prijetnjama, nastojao stvoriti neprijateljsko okruženje u susjedstvu, želeći time uskratiti i onemogućiti osobama s invaliditetom pravo da budu smještene u stambenoj zajednici u Ludbregu - navedeno je u policijskom priopćenju te dodaju kako je navedeni svojim ponašanjem nastojao ishoditi preseljenje Udruge.

Da pojasnimo, radi se o korisnicima Udruge Sunce čiji su korisnici smješteni u jednom stambenom objektu u Frankopanskoj ulici u Ludregu. Kontakirali smo i predsjednicu Ružu Zlatar koja nam je rekla kako se sa prijetnjama i ovakvim ponašanjem bori već godinama.

- Taj čovjek koji je susjed vrijeđa našu djecu, naše korisnike. Vikao im je da su đubrad i da su retardirani. Prijetio nam je da će nas zapaliti sve skupa i čak je bacao kamenje na njih - rekla nam je predsjednica Udruge i govori kako ova borba s njim već traje godinama.

Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Komentari