oprezno u prometu

Vikend su obilježile prometne nesreće: Sudar u Mađarevu, pijani vozač u Ludbregu, neoprezan motociklist u Orehovcu

Objavljeno: 20.02.2017. 12:50

Zadnja izmjena: 20.02.2017. 12:51

Foto: Ilustracija

Ovog vikenda je na području Varaždinske županije došlo do pozamašnog broja prometnih nesreća, a koje uzrokovalo nepoštivanje prometnih propisa, vožnja pod utjecajem alkohola ili pak neprilagođena brzina. 

  • Danas, oko 5.40 sati na državnoj cesti D-24 u Mađarevu, u prometnoj su nesreći ozlijeđene dvije osobe. Žena starosti 35 godina upravljala je osobnim vozilom, te je dolaskom do raskrižja sa državnom cestom D-24 koja je označena kao cesta s prednošću prolaska nije zaustavila vozilo na prometni znak obavezno zaustavljanje, već je vozilom ušla u raskrižje, kojom prilikom je oduzela prednost prolaska osobnom vozilu kojim je iz smjera Novog Marofa u smjeru Topličice upravljao 35-godišnjak. Uslijed udara, oba vozača su zadobili ozljede, te im je medicinska pomoć pružena u Varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede im za sada nisu okvalificirane.
  • U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, oko 19.55 sati u Ludbregu, ozlijeđen je 80-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1 g/kg. Upravljao je ulicom Vatroslava Lisinskog u smjeru centra grada. Brzinu vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste, odnosno da može zaustaviti pravovremeno vozilo pred svakom zaprekom koju može predvidjeti, te je uslijed kočenja udario u vozilo ispred, a koje je skretalo u lijevo u dvorište kuće. Ozlijeđenom vozaču je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a ozljede mu za sada nisu okvalificirane.
  • U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, oko 14.50 sati u Orehovcu, ozlijeđen je 55-godišnjak. On je upravljao motociklom iz smjera Črnile u smjeru Oštrica. Dolaskom u Orehovec započeo je skretati u lijevo a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, te je bočnim djelom motocikla udario u prednji desni dio osobnog vozila sa kojim je upravljao 23-godišnjak, a koji je u tom trenutku pretjecao motocikl. Nakon udara osobno vozilo je sletjelo van kolnika i udarilo. Motociklist je od udara zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Komentari