RAZBOJNIŠTVO

Vinica: Tročlana banda namamila i opljačkala muškarca, uhićeni su

Objavljeno: 27.08.2022. 18:37

Zadnja izmjena: 27.08.2022. 20:19

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri osobe zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Razbojništva nad 44-godišnjakom.

Kako se sumnja, muškarac starosti 27 godina, koristeći lažni profil na jednoj društvenoj mreži, namamio je oštećenog 44-godišnjaka i s njime dogovorio susret kod Donjeg Vratna (Općina Vinica), piše u policijskom izvješću.

Kad je oštećeni došao na dogovoreno mjesto, u ponedjeljak, 22. kolovoza oko 20.20 sati, 27-godišnjak je zajedno sa 40-godišnjakom, počinio razbojništvo nad njime, na način da su mu prijetili nasilnim radnjama fizičkom snagom, a 40-godišnjak i nožem te mu otuđili mobitel i novac. Pritom im je pomagala i 27-godišnjakinja. Visina materijalne štete iznosi više tisuća kuna.

Po počinjenju kaznenog djela, navedeni su pobjegli s mjesta događaja te nakon toga otuđeni novac potrošili za kupnju razne robe u trgovinama. Policijski su službenici tijekom kriminalističkog istraživanja pronašli otuđeni mobitel.

Dvojica počinitelja predana su uz kaznenu prijavu pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske, dok će se kaznena prijava protiv 27-godišnjakinje podnijeti redovnim putem, piše na kraju policijskog izvješća.

 

Komentari