priopćenje pu varaždinske

Evo izvješća policije i fotografija s mjesta nesreće koju je pijan uzrokovao Vladin povjerenik Hreljac

Objavljeno: 18.04.2017. 13:41

Zadnja izmjena: 18.04.2017. 13:48

Još u subotu, 15. travnja, izvjestili smo o prometnoj nesreći u kojoj su ozlijeđene dvije osobe te smo objavili fotografije koje su nam s mjesta nesreće poslali čitatelji, da bi jučer vijest dobila sasvim novu dimenziju, kada smo saznali da je nesreću pijan uzrokovao Vladni povjerenik za Grad Varaždinske Toplice, 72-godišnji Miroslav Hreljac.

Danas je PU varaždinska u svom redovitom priopćenju objavila detalje nesreće u kojoj je sudjelovao Hreljac, koji je tom prilikom - kako stoji u izvješću policije - bio pod utjecajem 1,39 g/kg alkohola. U prometnoj nesreći ozlijede koje zasad nisu okvalificirane dobila su oba vozača, dakle i Hreljac koji je nesreću uzrokovao, kao i 43.-godišnji muškarac. Medicinska pomoć pružena im je u Općoj bolnici Varaždin.

Jedno vozilo u jarku

Kako nadalje navodi policija, Hreljac je upravljao Zagrebačkom ulicom u smjeru Varaždina, a dolaskom pred raskrižje s ulicom Dubravka „brzinu nije prilagodio stanju i uvjetima na kolniku i vlastitim sposobnostima“. Prednjim dijelom vozila zbog toga je udario u zadnji dio osobnog vozila u trenutku dok se ono zaustavilo, a iz razloga kako bi propustilo vozilo koje je nailazilo iz suprotnog smjera.

Kao što je pak vidljivo s fotografija koje su nam poslali čitatelji, jedno od vozila završilo je u jarku uz cestu sa značajnim oštećenjima, te je na mjesto nesreće odmah stiglo i vozilo hitne pomoći. Nesreća koju je uzrokovao Vladin povjerenik pod utjecajem alkohola, na Uskrsni ponedljak izazvala je veliku pozornost lokalne, ali i nacionalne javnosti.


 

Komentari