IZVIJESTILA PU MEĐIMURSKA

Policija izvijestila o detaljima - vlasnika vikendice na Dravi dvojica razbojnika bacila u rijeku

Objavljeno: 30.08.2021. 19:52

Zadnja izmjena: 30.08.2021. 20:11

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje mjesto događaja)

Proteklog petka oko 15:30 sati u blizini Gornjeg Kuršanca, u predjelu zvanom "Donji Omeki", na otočiću na rijeci Dravi, dva nepoznata počinitelja provalila su u vikend kuću gdje su na terasi pripremili razne predmete za odnošenje.

  • Fizički napali vlasnika: U tome ih je zatekao vlasnik objekta koji je potom pokušao pobjeći, ali su ga počinitelji sustigli, fizički napali i bacili u vodu te mu ukrali ruksak u kojem su se nalazile njegove osobne stvari.
  • Vlasnik lakše ozlijeđen: Nakon toga muškarac se otrgnuo i pobjegao na obalu rijeke odakle je zatražio liječničku pomoć. U događaju je vlasnik objekta lakše ozlijeđen.
  • Počinitelji su 25-godišnjak i 20-godišnjak: Brzom reakcijom policijskih službenika u prostorije Policijske uprave međimurske dovedene su dvije muške osobe rođene 1996. i 2001. godine sa šireg područja Grada Čakovca, koji se dovode u vezu s ovim kaznenim djelima.
  • Počinitelji prepoznati: Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršena je pretraga doma i drugih prostorija kojeg koriste počinitelji, a kojom prilikom su pronađeni predmeti koji se dovode u vezu s ovim kaznenim djelom. Također je u prostorijama Policijske postaje Čakovec izvršeno i prepoznavanje oba počinitelja ovog kaznenog djela.
  • Razbojništvo i teška krađa: Dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da su osumnjičeni rođeni 1996. i 2001. godine počinili kaznena djela razbojništvo i teška krađa, te su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.
  • Istražni zatvor: U nedjelju, 29. kolovoza dovedeni su na Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu i sucu istrage Županijskog suda u Varaždinu koji im je odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana te su predani u zatvor, u Varaždin.

Komentari