stigla presuda

Vrhovni sud prihvatio žalbu tužiteljstva i Nuši Bunić povisio kaznu zatvora na 14 godina

Objavljeno: 12.12.2019. 18:26

Zadnja izmjena: 12.12.2019. 18:28

U svibnju ove godine Nuša Bunić nepravomoćno je osuđena na 12 godina zatvora za ubojstvo Nikole Tureka, a jučer je stigla i presuda Vrhovnog suda koji je prihvatio žalbu tužiteljstva i Nuši Bunić kaznu zatvora povisio za dvije godine, na 14 godina, piše Jutarnji.hr 

Time je zapravo potvrđena presuda sutkinje varaždinskog Županijskog suda, Lijljane Kolenko, koja je tada istaknula da sudsko vijeće smatra da je kazneno djelo počinjeno s izravnom namjerom. U zaključku presude Vrhovni sud objasnio je zašto smatraju da je Nuši potrebno povisiti kaznu - Državni odvjetnik je u pravu i da su otegotne okolnosti koje prvostupanjski sud utvrđuje, a to je da je djelo počinjeno s izravnom namjerom i da je oštećenik imao 30 godina, nedovoljno cijenjene, kao i okolnosti pod kojima je djelo počinjeno te ponašanje optuženice nakon njegova počinjenja - stoji u presudi, piše Jutarnji.hr. 

Podsjetimo, Nuša Bunić je 15. lipnja 2017. Nikolu Tureka ubola u lijevu stranu vrata i prerezala mu karotidnu arteriju, a on je u bolnici preminuo dva dana kasnije.

Komentari