Već smo izvijestili kako je sinoć oko 20.15 sati na državnoj cesti D-3, u mjestu Turčin, došlo do teške prometne nesreće koja je zgrozila javnost, a u kojoj su smrtno stradale čak tri osobe.

Prema policijskom izvješću, lijevom je prometnom trakom, osobnim automobilom upravljao mladić starosti 18 godina. Upravljao je iz smjera Turčina u smjeru Varaždin Brega.

Vozilom je započeo nepropisno pretjecati osobno vozilo u uzbrdici nepreglednog desnog zavoja. U trenutku nepropisnog pretjecanja prednjim djelom vozila je udario u motocikl kojim je iz suprotnog smjera upravljao 53- godišnji muškarac, prevozeći na stražnjem sjedištu 53-godišnju suputnicu.

Zatim je udario i u motocikl slovenskih registarskih oznaka kojim je također iz suprotnog smjera upravljao 44-godišnji muškarac, prevozeći na zadnjem sjedištu 60- godišnjakinju.

Smrtno stradale tri osobe

U prometnoj nesreći smrtno su stradali vozači motocikla starosti 53 i 44 godine, kao i 53-godišnja suputnica, dok je ozljede zadobilo pet osoba starosti 19, 21, 23, 26 i 60 godina. Medicinska pomoć im je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.

Očevid je obavila Zamjenica općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu sa policijskim službenicima i prometnim vještakom. Zbog provođenja očevida promet na toj dionici državnoj cesti bio je zatvorene za sav promet u vremenu od 20.30 do 1.20 sati, promet se odvijao obilaznim pravcima.

Vozač starosti 18 godina predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentari

05.09.2016. 13:03h Zadnja izmjena: 05.09.2016. 13:31

Foto: Mario Knor / Foto agencija Sjever