nepažljivi vozači

Za ozlijeđenu 25-godišnju pješakinju kriv je 82-godišnji vozač - evo i uzroka drugih nesreća ovog vikenda

Objavljeno: 30.10.2017. 12:10

Zadnja izmjena: 30.10.2017. 12:12

Foto: Arhiva

Prošloga vikenda dogodilo se 13 prometnih nesreća, u kojima je ozlijeđeno 5 osoba - srećom, bez težih posljedica. Mi smo o nekim nesrećama izvijestili odmah po događaju, a sada su stigli i rezultati policijskih očevida.

U nesreći koja se dogodila u subotu oko pola 5 ujutro na cesti Varaždin-Turčin stradao je 18-godišnji vozač koji je upravljao pod utjecajem 0,72 promila alkohola. On je izgubio nadzor nad upravljačem i izletio s kolnika, udarivši pritom rub metalne odbojne ograde. Nesreću prošloga petka u Vrazovoj ulici oko 8.30 izazvao je 82-godišnji vozač, koji nije stao na pješački prijelaz te je svojim automobilom udario u 25-godišnju pješakinju.

>> FOTO: KRV NA CESTI Automobil naletio na pješakinju u Varaždinu - Hitna joj pruža prvu pomoć

Istoga je dana oko 14 sati došlo i do nesreće na autocesti A 4, u kojoj su ozlijeđeni 53-godišnji vozač osobnog vozila i njegov 43-godišnji suputnik. Sudar je izazvao 29-godišnji vozač teretnog vozila, koji je vozio neprilagođenom brzinom i udario u vozilo ispred sebe koje se zaustavilo radi zabrane kretanja kroz tunel desnom prometnom trakom - što je bilo signalizirano i crvenim svjetlom na portalu i semaforu. Promet istočne kolničke trake auto-ceste bio je zatvoren do završetka očevida u 16.35 sati.

>> Sudar kod tunela u Varaždinskim Toplicama - oprez ukoliko putujete tim smjerom!

Jučer je oko 15.40 došlo - kako smo već bili javili - i do sudara na križanju istočne varaždinske obilaznice i Cehovske ulice. Nju je izazvala 36-godišnja vozačica koja je vozeći istočnom obilaznicom zbog neprilagođene brzine izgubila nadzor nad upravljačem i i u zanošenju sletjela vozilom ulijevo preko fizičkog odvojka na zapadnu kolničku traku obilaznice, namijenjenu kretanju vozila iz suprotnog smjera. Pritom je prednjim dijelom vozila udarila u lijevi bočni dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 44-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 44-godišnji vozač te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

>> FOTO|VIDEO U sudaru 2 automobila na varaždinskoj obilaznici jedna ozlijeđena osoba

Komentari