Aktivni kradljivci

Za uskrsne blagdane lopovi krali sve i svašta, od potopnih pumpi do zlatnog nakita

Objavljeno: 29.03.2016. 13:40

Zadnja izmjena: 29.03.2016. 13:50

Foto: ilustracija

Vrlo aktivni za uskrne blagdane bili su provalnici. Kralo se sve i svašta od rashladnog uređaja za pitku vodu, potponih pumpi pa do zlatnog nakita.

Od 24. do 25. ožujka na Trgu svetog Trojstva u Ludbregu, nepoznati je počinitelj provalio u drvenu kućicu u vlasništvu Turističke zajednice, te otuđio rashladni uređaj za pitku vodu. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Zlatina, laptop, tvrdi disk

U poslijepodnevnim satima u petak, 25. ožujka nepoznati je počinitelj provalio u kuću na Vidovskom trgu u Varaždinu. Tom je prilikom otuđio razni zlatni nakit vlasništvo 61-godišnje vlasnice kuće, te prijenosno računalo, prijenosi tvrdi disk, raznu odjeću i obuću i druge predmete u vlasništvu 19-godišnjaka. Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.
    
Od  24.do 25. ožujka u Varaždinskoj ulici u Novakovcu, nepoznati je počinitelj ušao u kuću u vlasništvu 66-godišnjakinje, te otuđio iznos od nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Na Uskrs u popodnevnim satima Dravskoj ulici u Varaždinu, nepoznati je počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 78-godišnjaka, te otuđio zlatni nakit i odjevne predmete. Visina materijalne štete procjenjuje se na više stotina kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja navedenog kaznenog djela.

Opelješio vikendicu

Nepoznati je počinitelj provalio je i u vikend kuću u Svibovcu Podravskom, u vlasništvu dvojice muškaraca starosti 54 i 55 godina, te otuđio pretvarače za struju, akumulatore, muzičku liniju, dalekozor i druge predmete. Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju otkrivanja počinitelja ovog kaznenog djela.

Na Uskrsni ponedjeljak u jutarnjima satima, u Viničkoj ulici u Gornjem Vratnu, nepoznati je počinitelj ušao u kuću vlasništvo 55-godišnjaka i otuđio iznos od nekoliko tisuća kuna. Potom je iz spremišta u dvorištu kuće otuđio potopnu pumpu i visokotlačni čistač. Prema izjavi vlasnika, materijalna šteta iznosi više tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Komentari