Crna kronika

Zatražen istražni zatvor za 35-godišnjaka koji je izazvao nesreću u Beretincu

Objavljeno: 18.07.2023. 19:40

Zadnja izmjena: 18.07.2023. 19:45

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu izvijestilo je danas da je ispitalo uhićenog 35-godišnjaka, koji je u mjestu Beretinec u subotu navečer udario biciklistu koji je preminuo na mjestu nesreće, te je podnijelo Županijskom sudu u Varaždinu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. 

Kako su izvijestili iz Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, županijska državna odvjetnica u Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu je u prethodnom postupku, zajedno s policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske i sudskim vještakom za promet, provela očevid prometne nesreće koja se dogodila 15. srpnja oko 21,25 sati u mjestu Beretinec kraj Varaždina.

Prema dosad prikupljenim podacima, do prometne nesreće je došlo na način da je 35-godišnji vozač osobnog automobila, pod utjecajem alkohola, poduzeo pretjecanje drugog vozila na dijelu ceste na kojem je pretjecanje zabranjeno postavljenom punom uzdužnom linijom i prešao na lijevu prometnu traku te prednjim dijelom vozila udario u bicikl, kojim je iz suprotnog smjera, upravljao 59-godišnjak. Biciklist je pritom zadobio teške ozljede od kojih je preminuo na mjestu nesreće.

Državno odvjetništvo je, u cilju utvrđivanja načina i uzroka prometne nesreće, naložilo obdukciju smrtno stradale osobe, vještačenje alkoholiziranosti oba sudionika, ispitivanje tehničke ispravnosti vozila i provođenje drugih potrebnih izvida i dokaznih radnji.

Državno odvjetništvo je 17. srpnja 2023. provelo prvo ispitivanje uhićenog 35-godišnjaka nakon čega je podnijelo Županijskom sudu u Varaždinu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. 

Komentari